UPSEKO Proizvodnja otpada radi predaje

UPSEKO je veb aplikacija koja na jednom mestu vodi evidenciju o svim tokovima otpada u Vašoj kompaniji. Administrator definiše vrste otpada i njihove karakteristike, dok aplikacija generiše dokument o kretanju otpada, njegove dnevne evidencije i podatke za godišnji izveštaj o otpadu.

Proizvodnja i predaja otpada

  • Na Radnom panelu otpad koji proizvodite klikom naKliknite na „ PLUS “ s desne strane, u visini naziva otpada. Ovaj primer prikazuje samo jedan otpad i sve je otvoreno.
  • Unesite masu otpada koju ste proizveli. Biće Vam automatski označeno „proizvodnja“ i „radi predaje“.
  • Da biste proizveli otpad kliknite na „ PLUS “ u desnom donjem uglu leve polovine ekrana. Uneta masa otpada pojaviće se na desnoj polovini ekrana pod „Raspoloživo za: Predaju“ i to je količina koju predajete.
  • Ovaj postupak možete ponavljati beskonačno, za bilo koji izabran datum u gornjem levom uglu ekrana – datum kada generišete otpad. Vrednost unete mase će se svaki put povećati na desnoj polovini ekrana.
  • Ukoliko generišete različite vrste otpada, izaberete ih sa liste otpada u meniju s leve strane i ponovite korake na Radnom panelu.
  • Kada predajete otpad, unesite predatu masu, a potom iz padajućeg menija izaberite „Prevoznika“ i „Primaoca“.
  • Klikom na „ “ u donjem desnom uglu izradićete Dokument o kretanju otpada. Predata količina biće skinuta sa stanja i aplikacija će u pozadini popuniti odgovarajuće evidencije DEO1.

Zakonska regulativa

Sve obaveze po pitanju dnevnih evidencija i godišnjih izveštaja su definisane sledećim propisima:

  • Pravilnik o obrascu dnevne evidencije i godišnjeg izveštaja o otpadu sa uputstvom za njegovo popunjavanje (“Službeni glasnik RS”, broj 95/2010) i Pravilnik o izmenama i dopunama Pravilnika o obrascu dnevne evidencije i godišnjeg izveštaja o otpadu sa uputstvom za njegovo popunjavanje (“Službeni glasnik RS” broj 88/2015).

Za više informacija pogledajte kompletnu Zakonsku regulativu koja uređuje ovu oblast.

UPSEKO je veb aplikacija u kojoj možete na jednom mestu da vodite evidencije o svim tokovima otpada u Vašoj kompaniji. Administrator sam definiše vrste otpada i njihove karakteristike, a aplikacija generiše dokument o kretanju otpada, dnevne evidencije o otpadu i podatke za godišnji izveštaj o otpadu.

Registrujte se i koristite aplikaciju već danas.